Press "Enter" to skip to content

Mina favorithästar genom tiderna

Det finns många duktiga travtränare som verkligen kan sitt arbete. De har varit med länge och gjort den ena prestationen efter den andra. Tillsammans med några av de mest kända travhästarna har de nått stjärnhimlen och tjänat in massor med miljoner. De har inte bara tjänat in en massa pengar utan de har även varit med om många fina lopp och tagit världsrekord. Dessa travtränare samt hästar är något att vara stolta över. Nedan kan ni få läsa om några av de som satt travsporten på sportkartan.

Hingsten Zoogin

Åke Svanstedt är en framgångsrik kusk men tillika en mycket duktig och framgångsrik travtränare. Han föddes 1958 och har under sin karriär haft många fina travhästar som har sprungit in miljoner kronor. En av de mest kända travhästarna som han har haft hand om är den ståtliga hingsten Zoogin. Under sin tid på travbanan sprang han in inte mindre än hela 25 miljoner svenska kronor. Med Zoogins framgångar så blev Åke Svanstedt en av de mest framgångsrika travtränarna genom tiderna i Sverige.

Victory Tilly

Stig Henry Johansson är en svensk travtränare och kusk och är utan tvekan en av de mest framgångsrika inom travsporten. Han har inte bara vunnit flera travtävlingar inom Sverige utan han har även vunnit flera framgångsrika tävlingar utomlands. En av de mest kända travhästarna är Victory Tilly. Han glänste i flera storlopp han var med i. H Johansson hade ett framgångsrikt år med Victory Tilly år 2000. Av 14 starter fick de nämligen 12 segrar. Det kan man inte säga annat om än att Victory Tilly är en framgångsrik travare.

Järvsöfaks

Jan-Olov Persson är en känd travtränare som föddes 1959. Han har tränat många fina hästar men den mest kända travhästen är nog ändå Järvsöfaks. Tillsammans med denna fina travhäst vann de Elitkampen inte mindre än fem år i rad. Under åren 2003–2007 kammade Jan-Olov Persson in 23 miljoner kronor. Med Järvsöfaks har han världsrekordet med 42 raka segrar. Järvsöfaks har sprungit in flera rekord, inte bara svenska utan även världsrekord. Ett av dem är på Bergsåkers travbana där han har vunnit 184 gånger.

När det gäller travhästar och travtränare är det mycket kemin som ska gälla mellan travhäst och travtränare. Det gäller att hitta en travtränare som går ihop med en travhäst för att det ska bli en vinnande kombination. För att bli en duktig travtränare måste man ha rätt handlag för att få hästen så bra som det bara är möjligt. Jan-Olov Persson är Järvsöfaks uppfödare och det kan vara en av orsakerna att de blev så bra tillsammans. De blev ett vinnande team som glänste inom travvärlden.