Press "Enter" to skip to content

Ser fram emot sommarens storlopp!

Jag ser verkligen fram emot sommarens alla storlopp som kommer att gå i Sverige. Även om jag inte kommer att köra med mina egna hästar är det minst lika spännande att vara i publiken som åskådare. Några lopp som jag ska åka till och se live är bland annat Hugo Åbergs, Sprintermästaren och Sundsvall Open. Förra årets Hugo Åbergs-lopp blev ju extra roligt att närvara vid eftersom snabba Propulsion sprang in på rekordtiden 1,08,1.

Hugo Åbergs på Jägersro

De tre loppen som jag ska åka och titta på går från Malmö i söder till Sundsvall i norr. De har alla en speciell plats i mitt hjärta och stämningen brukar vara på topp. Hugo Åbergs Memorial var ett lopp som startade redan år 1970. Jag kommer ihåg hur jag som barn fick följa med min pappa och farbror till just detta lopp. Det ekipage som kommer först över mållinjen får en vinstsumma på en miljon kronor.

Sprintermästaren år 2018

Sprintermästaren är en riktig folkfest som i år arrangeras mellan den femte och sjunde juli. Tävlingen går på Halmstadtravet varje år och som travälskare känner jag igen flera i publiken som årligen besöker loppet. Jag tycker det är enkelt och bekvämt att förköpa mina biljetter över nätet. Det planerar jag att göra även i år. Gå gärna in på Halmstadtravets hemsida om du också vill köpa biljetter online i god tid. Boka även bord i restaurangen om du vill äta sittandes.

Sundsvall Open är det lopp som jag har planerat att besöka och som anordnas längst norrut. Travbanan som heter Bergsåker är välskött och hela arrangemanget är väldigt trevligt anordnat. Om du som jag vill se detta storlopp ska du boka in den sista söndagen i augusti i din kalender. Loppet är ett så kallat Grupp 1-lopp vilket innebär att det är ett lopp av högsta internationell klass. Victor Tilly är den häst som vunnit flest segrar i Sundsvall Open.

Tätt i toppen

Jag har som sagt planerat att åka till tre olika storlopp men det kanske blir fler. Vem vet? Det som har varit så spännande med att spela på trav de senaste åren är att det har varit väldigt tätt i toppen. Det har därmed varit svårt att förutspå vem som kommer vinna. År 2017 års upplaga av Sundsvall Open vanns av Ringsostarr Treb och Propulsion kom trea. De kördes av Wilhelm Paal respektive av Örjan Kihlström.

Ett nöje för hela familjen

Att gå på trav är naturligtvis en stor upplevelse för alla som är travfantaster. Men även om du har en familj eller vänner som inte är lika intresserade av trav som du brukar de tycka det är roligt att följa med. Folkfesten, stämningen och spänningen är några anledningar. Sundsvall Open är exempelvis ett av norra Europas största travevenemang. Här finns god mat, allt från lättare tilltugg till finare restauranger. I Halmstad kan ni passa på att besöka Tylösand och uppleva denna vackra sommarstad – det är en upplevelse i sig tycker jag!