Press "Enter" to skip to content

Lite om mitt liv

Jag tänkte att jag skulle berätta lite grann om mig själv och om mitt liv, som en liten presentation för er läsare. Ni får gärna svara på min text och berätta om er också så att vi kan lära känna varandra bättre. Nåväl, det är dags att ni får en djupare inblick i mig och vad denna blogg kommer handla om. I alla fall mestadels, jag kan skriva om annat ibland.

Jag är som tidigare nämnt 32 år, och jag har hästar som mitt största intresse och då särskilt travhästar. Travsporten har intresserat mig sedan barnsben då jag följde med min pappa och hans bror på tävlingar. Jag fick tidigt se de stora djuren på nära håll och till en början var jag nog både fascinerad, rädd och respektfull. Idag är jag inte längre rädd utan känner en stor kärlek till dem.

Mina hästar

Jag är lycklig ägare till två stycken travare som jag också tränar själv med hjälp. Mina hästar står i ett stall ett par kilometer bort på en liten mysig gård. Den äldste som jag kallar för Brightboy är en varmblodshäst på sex år. Han är en pigg valack som många nog hade beskrivit som ettrig i vissa lägen. Vi har jobbat mycket tillsammans och jag är tacksam för vår fina relation.

Den yngre av mina hästar är en varmblodstravare på två år. Starkid heter hon och precis som Brightboy blir hon exalterad av att stå på startlinjen. Hon kallas kort och gott för “Star”. Självklart har båda hästarna längre namn som de har fått från sina uppfödare men i bloggen kommer jag endast att kalla dem för smeknamnen. Det är under dessa namn som jag känner dem bäst.

Kallblodstravare

Det vanligaste är att använda sig av så kallade varmblod inom travet. De är de smäckra hästarna som du oftast ser på tv. Här i Norden kan vi som tränar och tävlar i trav också använda oss av kallblod. Det sägs att det finns omkring 10 000 kallblodstravare, varav min “Star” är en dem. Det finns två varianter, en tyngre och en nättare. “Star” är av den tyngre typen.

Mycket av min vardag och fritid kretsar kring hästarna och jag är i stallet nästan dagligen. Om inte för att träna så för att titta till dem. Självklart har jag också ett lönejobb. Jag jobbar på lager med ordermottagning, pack och plock. Det blir tidiga morgnar för att hinna till jobbet som börjar klockan sju. Som tur är har jag någon som släpper ut hästarna och ger dem mat på morgonen.